Zo organiseer jij een Grieks avondje

Nu we langzaam aan weer op reis mogen, verlang je steeds meer naar zon, zee, strand, maar natuurlijk ook naar cultuur en lekker eten. Griekenland is het land bij uitstek om dat te combineren. Ook al mag je ondertussen naar een aantal Griekse eilanden afreizen, je kunt altijd alvast al een beetje in de stemming komen thuis: organiseer een Griekse avond! Maak allerlei lekkere en typische Griekse gerechten en waan jezelf op het terras in Athene!

Voorgerecht: tzatziki

Dit is misschien wel een van de bekendste gerechten uit Griekenland. Dat is niet zo gek, aangezien het erg lekker is. Een voordeel van tzatziki is dat je het altijd en overal kunt eten. Bijvoorbeeld in combinatie met typische Griekse pitabroodjes, met groente, zoals wortel of komkommer, of als dipje naast een ander gerecht. Wil je naast tzatziki nog een ander voorgerecht? Maak dan een heerlijke Griekse salade. Erg verfrissend en altijd lekker. Vergeet natuurlijk niet de feta! 

Hoofdgerecht: moussaka of kip gyros?

Een hoofdgerecht kiezen wordt misschien nog wel eens lastig. Er is namelijk zoveel keuze. De Griekse keuze bestaat voornamelijk uit vlees, maar toch zijn er ook veel andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan moussaka. Dit kun je met of zonder gehakt maken en zal in beide gevallen lekker smaken. Natuurlijk kun je ook gaan voor een typische kip gyros: kip gerold in een pitabroodje met sla, tomaat, ui en komkommer en natuurlijk niet te vergeten, tzatziki! Overigens is het niet geheel onbelangrijk om er een goede Griekse wijn bij te drinken. Dit zal je avond nog meer Grieks aanvoelen. 

Nagerecht: Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is romig en vol. Het zal je dus niet verbazen dat dit op geen enkele Griekse menukaart ontbreekt. Meestal wordt dit in combinatie met walnoten en honing gegeten. Ook kun je met deze ingrediënten ijs maken. Een kopje koffie of thee erbij en je kan de avond goed afsluiten!

Ben je enthousiast geworden om een Griekse avond te organiseren of wil je je favoriete Griekse producten in huis halen? Klik hier voor een ruim assortiment aan producten! 

Zo organiseer jij een Grieks avondje
Schuiven naar boven