Waarom noten de perfecte toevoeging in je keuken zijn

Heb je wel eens zin in iets lekkers, maar wil je de zak chips toch echt een keer laten staan? Zoek je naar een mooie topping voor een salade of een bakgerecht, maar weet je gewoon niet wat je moet kiezen? Geen paniek, wees niet sip, je moet gewoon noten kopen. Noten komen in een enorme variëteit en dat maakt ze geschikt voor allerlei doeleinden. Van een verantwoorde snack tot een fijne toevoeging aan een gerecht, het kan allemaal. Maar wat voor soort noten kan je krijgen? Een paar voorbeelden.

Biologische noten

Ga je voor echt onaangetast, natuurlijk en onbewerkt, dan kan je het beste kiezen voor biologische noten. Deze noten zijn niet bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen en bij het kweken van de noten wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest. Met andere woorden: van begin tot eind wordt bij deze noten rekening gehouden met de natuur, de mens en het dier. De biologische noten hebben alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die ze van nature hebben meegekregen en beschikken over een hele pure smaak, die dus op geen enkele manier bewerkt is.

Gebrande of geroosterde noten

Vervolgens zijn er de gebrande of geroosterde noten. Deze noten beschikken over een zeer knapperige bite en zullen vers voor je gebrand of geroosterd worden nadat jij je bestelling hebt geplaatst. Vaak worden deze noten gebakken in arachideolie, die uit pinda’s wordt gewonnen. Deze olie geeft een lekkere, unieke smaak. Wil je wel gebrande noten, maar niet met extra vetten, dan kies je voor geroosterde noten. Deze worden in een heteluchtoven geroosterd, zonder dat er extra toevoegingen worden gedaan. Zo blijft de voedingswaarde vrijwel intact en zijn ze bijna net zo verantwoord als biologische noten.

Notenmixen

Wil je van alles wat? Dan kan je kiezen voor heerlijke notenmixen. Hierin worden verschillende notencombinaties samengesteld, die perfect passen bij een borrel of als tussendoortje. Bestel je de notenmix bij een goede aanbieder, dan wordt de mix nauwkeurig samengesteld, zodat de verschillende smaken elkaar perfect zullen aanvullen. En dat maakt een notenmix tot een zeer fijne snack, die je met een gerust hart kunt verorberen.

Superfood

Wil je meer dan alleen heerlijke noten? Dan kan je ook kiezen voor superfoods. Deze voedingsmiddelen bevatten volgens velen een hoog gehalte aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Denk aan Goji bessen, hennepzaad of Inca bessen. Superfoods worden vaak in een zin genoemd met allerlei positieve eigenschappen en dat maakt ze tot een zeer interessant tussendoortje.

Gedroogd fruit

Tenslotte is er het gedroogde fruit. De biologische variant van gedroogd fruit is eveneens onbewerkt en zeer verantwoord tot stand gekomen. Gedroogd fruit komt in allerlei combinaties en is dus zeer aantrekkelijk op allerlei gebieden. Het is een uitstekend tussendoortje, maar net zoals noten gaat gedroogd fruit ook uitstekend samen in allerlei verschillende gerechten. Dit maakt ze zeer divers en veelzijdig en een uitstekende toevoeging op je dagelijkse dieet. Combineer het met heerlijke noten en je hebt echt iets bijzonders voor jezelf, of voor je gasten.

Waarom noten de perfecte toevoeging in je keuken zijn
Schuiven naar boven