Kerstpakket kopen – volg de trends

Het is tijd om kerstpakketten te bestellen voor je werknemers. Dat eind november nog even doen, is echt te laat. Kerstpakketspecialisten hebben al een ruim assortiment voor je klaar staan. Dit artikel gaat in op een aantal echt leuke kerstpakkettentrends binnen het kerstpakket kopen. Je kunt ook altijd een van de showrooms binnenlopen en ter plekke kijken wat de trends van 2022 zijn in de giften sector.

Pure luxe

Mensen zijn steeds kritischer. Dat geldt ook voor de ontvangers van kerstpakketten. Vaak houden ze het na een oogopslag op de inhoud van de doos al voor gezien. Meer van hetzelfde. Het zal allemaal wel. Om zo’n houding te voorkomen zijn er echt luxe kerstpakketten op de markt gekomen. Die hebben een sfeertje van pure verwennerij en ook vaak een elitair item. Zoals een flesje champagne. Luxe pakketten hebben ook vaak spullen van topmerken. Zoals van Rituals. 

Kerstpakket kopen: zeg het met bier

Bier kan simpel zijn, getapt en met een koket schuimkraagje. Maar gespecialiseerd bier is andere koek. Streek gebrouwen flesjes, kruikjes die aan klooster productie doen denken, ambachtelijk gebrouwen Belgen.  Een kerstpakket kopen met een mooie range aan topbieren is nooit verkeerd. Zeker niet als er passende bierglazen in de kerstpakketten zitten of een speciale opener. 

Wijn is altijd fijn

Een goed glas wijn, dat wordt bij vrouwen én mannen tegenwoordig hoog geprezen. Sowieso is Nederland de afgelopen decennia veel meer wijn gaan drinken. Het is zaak om in zo’n kerstpakket beslist geen supermarkt wijntjes terug te vinden. Het exclusieve wordt juist uitgedrukt in wijn namen die je niet in de winkelschappen kunt vinden. Slim is om een kerstpakket te kopen waarin je diverse soorten wijn aantreft. Dus een lichtzoete witte, een frisse rosé, een speelse rode wijn (bijvoorbeeld een cru uit de Beaujolais zoals Fleury) en een stevige rode wijn, gemaakt van cabernet sauvignon of shiraz druiven. 

Kerstpakket kopen: non-food

De meeste kerstpakketten zijn stevig gevuld met hapjes voor bij de borrel. Het is dan ook origineel om eens richting non-food te gaan. Een eindejaarspakket kopen voor klanten, zakenrelaties en personeel waarin leuke spelletjes of grappige gadgets ontdekt worden. Zo mijd je ook zure gezichten van vegetariërs die worst ontdekken in hun kerstpakket of anderen die hun allergieën terugzien in de etenswaren binnen de geschenkdoos. 

Kerstpakket kopen als themadozen

Of je combineert food en non-food. Bijvoorbeeld door een themadoos samen te laten stellen. Vanuit het thema ‘koken’ presenteer je dan een serie sausjes, een grillpan en bijbehorende attributen. Er zijn honderden thema-kerstpakketten op de markt. Populair zijn de kerstdozen met producten uit een bepaald land. Zo kun je een Franse doos laten samenstellen met een puntje brie, een blik verse croissants, walnoten uit oost-Frankrijk en een blikje kostbare Sel de Guérande, natuurlijk begeleid door een Loirewijntje of een kruidige Côte du Rhône.

Het geven zelf mag ook een feestje zijn

Het openen van een kerstpakket is vaak heel verrassend. Maar laat je personeel nou niet een doos uit de kantoorgang pakken en achterin zijn auto leggen, op weg naar huis. Bij zo’n eindejaarscadeau hoort een feestje, toch? Regel een leuke kerstborrel en te midden van de vrolijkheid deel je dan de kerstpakketten uit. Zo is kerstpakket kopen en daarna uitdelen veel persoonlijker.

Kerstpakket kopen – volg de trends
Schuiven naar boven