Drie redenen waarom restaurants niet zonder vlees kunnen 

Ook wij van Luiten Food zijn ons bewust van het feit dat de vraag naar vegetarisch vlees toeneemt. Het is een trend die de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Toch zijn we ervan overtuigd dat we vlees niet in de ban moeten gooien. Naast dat het voor veel voedingsstoffen zorgt, brengt het ook vele andere voordelen met zich mee. In dit artikel geven we je drie redenen waarom restaurants vlees niet van hun menukaart kunnen halen. 

1: De keuze is reuze

Het aanbieden van vlees zorgt voor veel variatie op een menukaart. Zo kun je alleen bij kip al veel variaties aanbieden. Gegrild, gerookt, gebakken. Op een lunchbroodje, als snack in de frituur, door een pasta of bij de aardappelen. Naast kip biedt varken ook veel mogelijkheden. Denk maar aan speklappen, rollade, hamburger of spareribs. Deze gerechten zijn erg populair in restaurants. Om maar niet te beginnen over een malse biefstuk: rundvlees brengt ook veel keuze in de mogelijkheden met zich mee. Daarnaast hebben we nog, onder andere, geitenvlees, wild, gevogelte, lamsvlees en schapenvlees wat voor meer keuze op een menukaart kan zorgen. De keuze is reuze, dit brengt voor het restaurant voordelen met zich mee. Zij zullen namelijk een bredere doelgroep en daardoor meer klanten trekken, wanneer zij vlees aanbieden op hun menu. 

2: Een momentje van genieten

Goed eten zorgt voor veel mensen voor een echt moment van genot. Uit eten gaan naar een restaurant is al een beleving op zich, waardoor het eten van goede kwaliteit moet zijn. Dit vergroot de beleving van de klant en daardoor wordt het moment waardevol en speciaal. Eten speelt hierin dus een hele grote rol. Een mals gebakken biefstuk, een lekkere gehaktbal of een schnitzel: mensen genieten van vlees. Dit is daarom ook een reden dat restaurants vlees willen blijven aanbieden binnen hun bedrijf. Vlees is een beleving wanneer het goed bereid is. Bovendien mogen we verwachten dat het vlees in restaurants van goede kwaliteit is: extra genieten dus!

3. Dierenwelzijn 

De reden om geen vlees te eten door dierenleed is begrijpelijk. Echter is er een forse stijging voor het dierenwelzijn in Nederland. Doordat hier meer aandacht aan wordt besteedt, is het vlees wat verkocht wordt, van goede kwaliteit. We willen dierenwelzijn bevorderen, aangezien het belangrijk is dat dieren opgroeien in een veilige en rijke omgeving waarbij ze goed gevoed, verzorgd en behandeld worden. Hierbij is het belangrijk dat er geen dierenleed is. De stijgende aandacht voor het dierenwelzijn leidt ertoe dat het vlees wat verkocht wordt, minder dierenleed bevat. Het is daarom belangrijk om producten te kopen met het Beter Leven keurmerk, dit is ook iets wat restaurants waarborgen voor hun klanten. Alleen het beste van het beste wordt er bereid, om de klanten meer waarde te geven.

Drie redenen waarom restaurants niet zonder vlees kunnen 
Schuiven naar boven