Dit is essentieel in een horecakeuken!

Als je een eigen horecagelegenheid hebt, zit hier ook bijna altijd wel een keuken bij. Het is belangrijk dat je deze op de goede manier indeelt. Je wilt graag de juiste dingen in je horecakeuken hebben om ervoor te zorgen dat er op de beste manier gewerkt kan worden. Je wilt niet dat je straks last hebt van een niet goed functionerende keuken, zorg er daarom voor dat deze dingen zeker aanwezig zijn.

Goed apparatuur om te kunnen koken

In de keuken draait alles om het koken. Je wilt graag de lekkerste gerechten kunnen maken voor het restaurant. Om ervoor te zorgen is het belangrijk dat je alles wat daarvoor nodig is ook in de keuken hebt. Zo is het belangrijk dat je een groot genoeg gasfornuis hebt. Je zult daar waarschijnlijk veel pannen tegelijk op kwijt moeten kunnen. Ook is het zo dat je dan de goede pannen  nodig hebt. Je wilt niet dat je allemaal pannen in de keuken hebt die niet fijn werken. Zorg er daarom voor dat dat zeker in orde is. Buiten dat je op die manier goed moet kunnen koken is het vaak ook fijn om ander keukengerei bij de hand te hebben. Zo kun je voor veel gerechten wel een staafmixer gebruiken. Ook een over is natuurlijk niet te missen in een horeca keuken.

Een plek om je eten te kunnen bewaren

Behalve apparatuur om je eten mee klaar te maken heb je ook iets nodig om je eten te kunnen bewaren. Koelcel voor de horeca is zeker niet te missen je wilt graag al je groente, vlees en fruit op de goede manier kunnen bewaren. Vaak ben je met zoveel eten bezig dat een koelkast nooit voldoende ruimte biedt. Ook een vriescel is niet geheel overbodig. Er is vaak voldoende eten wat ook bewaart moet worden in een vriescel om ervoor te zorgen dat alles goed blijft.

Genoeg werkruimte in de keuken

Iets wat ook belangrijk is voor in je keuken is voldoende werkruimte. Je staat vaak met meerdere mensen in een horecakeuken te werken. Het laatste wat je dan wilt is dat je elkaar constant voor de voeten loopt. Je hebt allemaal je eigen werkplek nodig en daar moet je dan bezig kunnen gaan met wat je doet. Als dit goed is ingevuld heb je verder geen last van elkaar, dit werkt vaak het beste.

Een snelle vaatwasser

Wat ook altijd belangrijk is om in een horecakeuken te hebben is een snelle vaatwasser. Er zijn enorm veel borden bestek en glazen die worden gebruikt in een restaurant en je wilt die graag weer zo snel mogelijk terug. Vaak is het zo dat je als een snelle vaatwasser hebt je wel nog iemand nodig hebt die daarna alles er uit haalt het afdroogt en weer op z’n plek zet. Het scheelt in ieder geval al een heleboel werk als het wassen zelf al gedaan wordt door de machine. Op die manier kun je veel borden al snel daarna weer gebruiken.

Dit is essentieel in een horecakeuken!
Schuiven naar boven